Fülakupunktúrás addiktológia

A fülakupunktúra elméleti alapja

Nogier elmélete szerint, ha egy kifejlett embriót rajzolunk a külső fülre fejjel lefelé, akkor egy térképet kapunk, amelyen a testünk minden része reprezentálódik.
Ha a test bizonyos zónája elveszíti a maga élettani egyensúlyát, akkor aktív, érzékeny, akkor fájdalmas is lehet a fülkagylóban a megfelelő projekciós azaz kivetülési pont.Maga a terápia abból áll, hogy az érzékeny pontokat a fülön mint központon mechanikusan stimuláljuk tű, lézere segítségével, ezáltal gyakorolunk hatást a periféria zavarára, változást előidézve. Tehát a fül hasonlít egy olyan műszerre, amely információt szolgáltat a szervezet állapotáról ugyanakkor terepet is biztosít a beavatkozásra, azaz a rajta elhelyezkedő pontok ingerlésével befolyásolni lehet a gyógyító folyamatokat.

A nyugati medicina jelenlegi álláspontja alapján a fülakupunktúra hatékonysága a fül különleges innervációjával azaz a rajta található számtalan idegrosttal magyarázható.
A hagyományos kínai orvoslás szerint a fülkagylót a fő csatornák találkozási helyének tekintik és így van kapcsolat a külső fül és a belső szervek között.

A fülön 127 akupunktúrás pont található. Ezek közül 5 pontnak kiemelkedő jelentősége van.
Nada öt pont protokoll segíti a méregtelenítést az idegrendszer egyensúlyának támogatásával a megvonási tüneteket enyhíti a leszokást biztosítja.
Alkalmazása csökkenti a fájdalmat, elősegíti a szervezet saját belső gyógyító folyamatait. A fülakupunktúra, mint a legtöbb kiegészítő természetgyógyászati terápia nem csak a tüneti problémát kezeli, hanem az egész embert.Fogyni szeretne?
El akarja hagyni a káros szenvedélyét?
Feszült, szorong, ideges?

Akkor Önnek erre a szolgáltatásra van szüksége!

NADA 5 pont (mesterpontok)

1.A fülkagyló Shen-men pontja
Hatásai: megnyugtató és gátló hatású 2.A fülkagyló Szimpatikus pontja
Hatásai: szervi és izomrendszeri fájdalmakat csökkenti (fájdalomcsillapító) 3.A fülkagyló Vese pontja
Javallatai: méregtelenítés a vese jó működése
4.A fülkagyló Máj pontja    
Javallatai: izomlazító
5. A fülkagyló Tüdő pontja
Javallatai: légzőszervi
Alkalmazási területei (miben segít a fülakupunktúra)
Szerfüggőség: élelmiszer-, alkohol-, nikotin-, drogfüggőség esetén a leszoktatásban alkalmazható
Viselkedési addikcióban: Deviáns viselkedési módban: Krízis és konfliktus helyzetben: Javasolt alkalmazás: fogyókúra- segítségével kiküszöbölhető a fogyókúra kellemetlen mellékhatása, feszült ideges állapot, csökkenthető az éhségérzet, ezáltal könnyen betartható a zsírszegény alacsony szénhidráttartalmú diéta. Csökkenti az éhségérzetet, mérsékelten gyorsítja az anyagcserét.


Kezelés menete

  1. Energetikai felmérés: MERIDIM digitális meridián mérőműszerrel, amely segít a meridiánok energiaszintjét feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni és kezelési lehetőségeket kínál.
  2. Kezelés 10 db steril normál tűvel
  3. A kezelés befejezése után tartós tűkkel biztosítható, hogy a hatás fennmaradjon az elkövetkező néhány nap során.

Szinte bárkinél alkalmazható, néhány ellenjavallat kivételével, mint a


A Nervus vagus bármilyen ingerlése Tilos!

Daganatos betegség
Terhesség
Túlzott fizikai kimerültség
Túlzott éhség

Pacemakeres klienst nem kezelünk elekrtoakupunktúrával.